Anasayfa / Haberler / Bisiklet Yılı İçin İlk Adımlar Atıldı

Bisiklet Yılı İçin İlk Adımlar Atıldı

Belediye Meclisinin, 5393 Sayılı Yasanın 20. Maddesine istinaden 4 Mart’ta Sokollu Külliyesi Hamamı Meclis Salonu’nda toplantı yapıldı. Toplantıda Komisyon Başkanlarından Oluşan Komisyona havale edilen, Plan Proje Müdürlüğünün 25/02/2016 tarih ve 1879 sayılı 2017 Yılı ‘Bisiklet Yılı’ İlan Edilmesi konulu evrakın komisyon raporunun görüşülüp kabulü hususunda karar alındı. Böylece 2017 yılı ‘Bisiklet Yılı’ olarak ilan edildi.

2017 Lüleburgaz Bisiklet Yılı için ilk çalışmalar başladı… Lüleburgaz Bisiklet Derneği ve Hedef Doğa Sporları ile Lüleburgaz Belediyesinde toplantı yapıldı.

Yapılan görüşmede karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

FARKINDA MISINIZ?

1 arabanın park ettiği yere 16 bisiklet park edebiliyor. 3 metre genişliğindeki bir şeritte saatte 400 – 600 otomobil ve 600 – 800 kişi taşınabilirken, aynı şeritte 6 – 7 bin bisiklet düzeyinde bir kapasite yaratılabiliyor.

Kasko, trafik sigortası, benzin, tamir ve bakım derken ortalama bir aile her yılın 6 haftasını araba masraflarını ödemek için çalışıyor. Oysa bisiklet için bu sadece 1 gün!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2017-yili-bisiklet-yili-ilan-edildi

2017 Yılı “Bisiklet Yılı” Olarak İlan Edildi

Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Yasanın 20. Maddesine istinaden Mart ayı toplantılarının ikincisi için 4 Mart’ta ...