Anasayfa / Haberler / Daha Sağlıklı ve Daha Çağdaş Bir Lüleburgaz İçin

Daha Sağlıklı ve Daha Çağdaş Bir Lüleburgaz İçin

Lüleburgaz Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında, Lüleburgaz halkının sağlık ve yaşam kalitesini arttırmak, arabalara olan aşırı bağımlılığı ve trafik hacmini azaltmak, iklim değişikliği üzerindeki ve insan sağlığına olumsuz etkilerini azaltmak ve kentlilik bilincini arttırmak amacıyla ‘Otomobilsiz Kent Günü’ etkinliği düzenlendi.

Etkinlik Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda başladı. Etkinliğe Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Başkan Yardımcısı Rasim Aslan, Belediye Daire Müdürleri ve Hedef Doğa Sporları Bisiklet Grubu katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Emin Halebak, şöyle konuştu:” Hepimiz bir kentte yaşıyoruz ve en çok istediğimiz şey mutlu ve sağlıklı yaşamak. Mutlu ve sağlıklı yaşayabilmenin de belli parametreleri var. Araçlar hayatımızı kolaylaştırıyor elbet ama çıkardıkları egzoz gazıyla da sağlığımızı alıyor. Bisiklet kullanmak tüm batı şehirlerinde her geçen gün önemli bir kıstas haline geliyor. Lüleburgaz Belediyesinin de 2002 yılından beri çalışmaları bu kenti bisikletli bir kent haline getirebilme yönündeydi. İlk defa Eczacıbaşı Caddesinde bisiklet yolu yaptık. Kent içerisinde yer ayırdık. Buna uyanlar oldu, uymayanlar oldu. Geldiğimiz an itibariyle 2017 yılını Bisiklet Yılı ilan ettik. Biz bu kentte birlikte yaşıyoruz, sağlıklı yaşamayı arzu ediyoruz, mutlu olmak istiyoruz. Kentimizde de her şeyin daha düzenli olmasını istiyoruz. Bisiklet kullananlara insanların daha dikkatli yaklaşmasını istiyoruz.” dedi

Daha sağlıklı daha çağdaş bir Lüleburgaz

Başkan Emin Halebak konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Bağlar Arası Bisiklet Rotası projemiz var Avrupa Birliğinin onayını bekliyoruz. Kırsal kesimde gezmek için çok güzel hatlar yapmayı planlıyoruz. Gelecekte hep birlikte çok daha güzel şeyler yapıp tüm çevremizdeki belediyelere ve Türkiye’ye örnek olacak şeyler yapabileceğimize inanıyoruz. Bisiklet Akademisi de çok yakın zamanda bitecek. Çocuklarımızın burada daha güvenli bisiklet sürüşlerini sağlayacağımız, aynı zamanda derneklerimizin orada yer alacağı hatta bisikletle seyahat edenleri de ağırlayacağımız, gençlerimizin başka ülke insanlarıyla tanışma olanağının yaratılacağı bir alan. Bütün bu mücadeleyi daha sağlıklı, daha çağdaş bir toplumda yaşamak için veriyoruz. Gelecekte hep birlikte çocuklarımız için daha güvenli ve daha sağlıklı bir Lüleburgaz bırakacağız.”

Başkan Emin Halebak’ın konuşmasının ardından bisiklet korteji eşliğinde yayalaştırma alanında bisiklet turu atıldı