Anasayfa / Haberler / Geçici Hayvan Bakımevi Yeni Yerinde

Geçici Hayvan Bakımevi Yeni Yerinde

Lüleburgaz Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, Durak Mahallesi Gündoğu 1.Sokakta (Atık Su Arıtma Tesisi yanı) yeni yerinde hizmet vermeye başladı.

Lüleburgaz Belediye sınırları dahilinde görülen sahipsiz hayvanlarla ilgili, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde çalışmalar yapılmaktadır. Belediye ekiplerimiz tarafından toplanarak Lüleburgaz Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevine getirilen sahipsiz hayvanlar burada kısırlaştırılmakta, aşılanmaları, gerekli tıbbi bakımları ve tedavileri yapıldıktan sonra işaretlenerek (kulak küpesi ve mikroçip takılarak) ilgili yasalar gereği sahiplendirilmekte veya alındığı ortama geri bırakılmaktadır.

Güçten düşmüş, sokaklarda yaşayamayacak durumdaki hayvanlar Lüleburgaz Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevinde tutulmaktadır.

Arazi alanı: 5 dönüm

Sağlık Hizmetleri Binası: 140 m² ( Operasyon odası, Veteriner Hekim odası, Personel odası, mutfak, depolar)

Hayvan Bakım Bölümleri: 60 ayrı odalı bölüm (toplam 300 m² kapalı alan alttan ısıtmalı doğalgazlı – toplam 270 m² açık alan (çit ile çevrili üstü açık)

Yavrulu Anne Bölümü: 5 ayrı odalı bölüm (toplam 95 m² kapalı alan alttan ısıtmalı doğal gazlı-toplam 80 m² çit ile çevrili üstü açık alan)

Açık Gezinti Alanı: 5 ayrı bölüm çit ile çevrili toplam 1250 m² toprak alan (950 m² üstü açık toprak alan – 300 m² üstü kapalı toprak alan(bu alanda köpek kulübeleri mevcut )

Çocuk Oyun Alanı: 200 m² (kum zemin)

Otopark: 300 m²

Geçici Hayvan Bakımevi Kapasitesi: 100 hayvan.