Anasayfa / Haberler / Mustafa Keser’le Türk Sanat Müziği Konseri

Mustafa Keser’le Türk Sanat Müziği Konseri

Lüleburgaz Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında Aşkiye-Neşet Çal Sahnesinde Türk Sanat Müziği Konseri verildi.

Binnur Dinç’in sunduğu konseri şef Yıldıray Öztürk yönetti.

Lüleburgaz Musiki Topluluğu Türk Sanat Müziği Konseri iki bölümde gerçekleşti. İlk bölümde şu eserler sahnelendi:

KORO-Hüzzam Faslı

1-Hüzzam Peşrevi Beste:Tanburi Osman BEY

2-Hüzzam Şarkı Beste:Bimen ŞEN

‘’Sabrımı gamzelerin sihriyle’’                                                Güfte:Nazif Sururi BEY

3-Hüzzam Şarkı Beste:Nasibin Mehmet YÜRÜ

‘’Açmam açamam söyleyemem’’                                           Güfte:Bedii Nedim BEY

4-Hüzzam Şarkı Beste:Şerif İÇLİ

‘’Sende Leyla’dan mı öğrendin’’                                             Güfte:Hilmi SOYKUT

5-Hüzzam ŞarkıBeste:İsmail Hakkı NEBİLOĞLU

‘’Beklerim her gün bu sahillerde’’                                         Güfte:Rahmi DUMAN

6-Hüzzam Şarkı Beste:Faiz KAPANCI

‘’Büklüm büklüm sırma da saçın Eminem’’                           Güfte:Faiz KAPANCI

7-Hüzzam Şarkı Beste:Arif Sami TOKER

‘’Talihin elinde oyuncak oldum’’

8-Hüzzam Şarkı Beste:Kadri ŞENÇALAR

‘’Gezdiğim dikenli aşk yollarında’’                                         Güfte:Necdet ATILGAN

ARA TAKSİMİ

9-Hüzzam Şarkı Beste:Sadi HOŞSES

‘’Seni sesini gözlerinin rengini’’

10-Hüzzam Şarkı Beste:Kasım İNALTEKİN

‘’Her gece yollarda gözledim seni’’                                       Güfte:Kasım İNALTEKİN

11-Hüzzam Şarkı Beste:Abdullah YÜCE

‘’Bu ne sevgi ah bu ne ızdırap’’                                             Güfte:Abdullah YÜCE

12-Hüzzam Şarkı Beste:Şükrü TUNAR

‘’Adanın yeşil çamları’’                                                           Güfte:Şükrü TUNAR

13-Hüzzam Türkü Anonim

‘’Yanıyor mu yeşil köşkün lambası’’

14-Hüzzam Şarkı Derleyen :Halil Bedii Yönetken

‘’Düriyemin güyümleri kalaylı’’

15-Hüzzam Şarkı

‘’Arabaya taş koydum’’

Mustafa Keser Sahnede

İkinci bölümde sahneye konuk sanatçı Mustafa Keser çıktı. Keser’in seslendirdiği eserlere sanat müziği severler de eşlik etti.

Mustafa Keser, 1945 yılında Elazığ’ın Maden ilçesinde doğmuştur. Kendinden dokuz yaş küçük bir de kız kardeşi vardır. İlk ve orta öğrenimini Maden ilçesinde yaptı. Lise eğitimine Diyarbakır’da Ziya Gökalp Lisesinde başladı ve Sivas’da 4 Eylül Lisesi’nden mezun oldu. Babası müzisyen olan Mustafa Keser, ortaokul ve lise yıllarında keman, ud, bağlama gibi enstrümanları iyi derecede çalmasını öğrendi. Liseden sonra tahsiline devam edemediği için kendine müziği meslek olarak seçti.

Mustafa Keser, 1975 yılında TRT’nin açmış olduğu amatör ses yarışmasını Türk Halk Müziği dalında kazanarak TRT’de çalışmaya başladı. 1982 yılına kadar TRT İzmir Radyosu’nda mahalli sanatçı olarak görev yaptı. Kani Karaca’dan müzik dersleri aldı. 1982 yılında yine TRT kurumunun açtığı yetişmiş sanatçı sınavını bu kez Türk Sanat Müziği dalında kazandı. TRT İzmir Radyosu’nda ses sanatçısı olarak göreve başladı. Diziler ve filmlerde yer alan sanatçı bazı televizyon kanallarında program yapmış ve halen TRT müzik kanalında MÜZİĞİN TUTKUSU isimli programla izleyicileriyle buluşmaktadır.

KORİSTLER

ALİ İLEK                                           AHMET YÜCEL KAHYA