Anasayfa / Haberler / Sağ Şerit Bisikletlilerin Hakkı! Bisikletliye Saygı!
hosgoru-gunu

Sağ Şerit Bisikletlilerin Hakkı! Bisikletliye Saygı!

Kentte hoşgörü kültürünün gelişimine katkı sağlamak, olası kazaların önüne geçmek, bisikletlilerin de diğer araç sürücüleriyle yolları ortak kullanan bireyler olması gerektiğini anlatmak için 16 Kasım Uluslararası Hoşgörü Gününde Lüleburgaz’da bisiklet turu etkinliği düzenlendi.

Tüm araçlar için olduğu gibi bisiklette de güvenli bir sürüşün anahtarı trafik kurallarına uymakta yatar. Genelde çoğu trafik kazası, bilinçsizce kapı açma, aynaya bakmadan park için yanaşma ya da ani manevra ve dönüşler yüzünden olmaktadır. Hızla geçen büyük araçlar rüzgarıyla bisikletliyi yola çeker ve dengesini bozar.

2017 Bisiklet Yılı kapsamında Lüleburgaz Belediyesi ve Lüleburgaz Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliği ile 16 Kasım Uluslararası Hoşgörü Gününde düzenlenen etkinliğe minibüsler, taksiler ve belediye araçları bisikletliye hoşgörü afişlerini kullanarak hoşgörü bilincinin gelişimine katkı sundular. ‘Sağ şerit bisikletlilerin hakkı! Bisikletliye Saygı’ sloganıyla trafikte araç ve bisikletlilerin yan yana yol aldığı ve 1.5 metre kuralına dikkat çekilen etkinliğe bisikletliler katılım sağladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

6. kez 12 Yıldız Şehir Lüleburgaz!

Alışkanlık, bir halata benzer. Her gün bir lifi örer ve sonunda, onu koparamayacak kadar güçlü ...

Su deposu temizliği çalışmamız

İlçemiz İstiklal Mahallesi’nde bulunan içme suyu depomuzun periyodik olarak yapılan depo temizliği çalışmamız tamamlandı.

Başkan Gerenli’ye tebrik ziyaretleri devam ediyor

Belediye Başkanımız Dr. Murat Gerenli’ye tebrik ziyaretleri devam ediyor.